0162 - 31 42 85 Heeft u vragen? Bel ons!

Voor gevaarlijke omgevingen biedt Marktechnical een programma aan hoogwaardige expolosieveilige instrumenten die kunnen worden toegepast in de (petro)chemie, offshore, gas- en olieplatformen, kerncentrales en scheepvaartindustrie.

Bescherming

In de vele industriële processen waarbij met brandbare materialen wordt gewerkt, kan lekken of morsen altijd zorgen voor een explosieve atmosfeer. Ter bescherming van zowel het personeel als de fabriek moeten voorzorgsmaatregelen worden genomen die verzekeren dat deze atmosfeer niet tot ontbranding kan komen. De ruimtes die risico lopen worden wel 'gevaarlijke omgevingen' genoemd en tot de materialen die gewoonlijk een rol spelen behoren ruwe olie en derivaten hiervan, procesgassen, alcoholen, metaalpoeder, koolstofpoeder, bloem, zetmeel, graan en vezels.

Om elektrische apparatuur geschikt te maken voor gebruik in gevaarlijke omgevingen zijn door de jaren heen acht verschillende technieken voor explosiebescherming ontwikkeld. Nationale of internationale normen en gebruikscodes reguleren elk van deze technieken en defini\'ebren tot in detail hoe de apparatuur moet worden ontworpen en toegepast. Nationale certificerende (of goedkeurende) instanties verzekeren dat wordt voldaan aan de ontwerpvereisten en nationale inspectiediensten (of verzekeringsmaatschappijen) dragen zorg voor keuring en inspecteren gewoonlijk elke installatie. De verschillende technieken lenen zichzelf voor verschillende toepassingen. De twee toonaangevende technieken voor instrumenten die worden gebruikt bij procesmeting en -regeling zijn de toepassing van brandbestendigheid (afgesloten ruimten) Eex (e)d en intrinsieke veiligheid Eex-i.

Wij voorzien u graag van alle informatie en onze oplossingen om veilige projecten te plannen.

Producten


Wij zijn Marktechnical

Marktechnical Sensors & Controls opgericht in 1983 is een toonaangevende totaalleverancier van sensoren voor de industrie en maritieme sector. Ons succes is gebaseerd op constante innovatie, duurzame kwaliteit en nauwe samenwerking met onze leveranciers. Door onze ervaring in verschillende takken van industrie, hebben we de kennis opgebouwd om een grote verscheidenheid van de nieuwste sensor technologieën te implementeren.